Glycon

„ Prin stiinta la frumusete ”

Efecte și mod de acțiune

Acidul Glicolic actioneaza asupra pielii intr-o maniera complexa, rezultatul final fiind o adevarata “slefuire” a straturilor superficiale. Cu cat tratamentul este mai indelungat, cu atat si efectul de netezire este mai vizibil.

Stratul superficial al pielii, cunoscut si sub numele de strat cornos, este alcatuit din celule moarte, care este cu atat mai gros cu cat pielea este mai agresionata de agentii externi (radiatii solare, vant, praf, fum,etc.). Acestia afecteaza de asemenea si calitatea fibrelor elastice si de colagen si deshidrateaza pielea, accelerand aparitia ridurilor si accentuarea lor, pielea capatand totodata un aspect tern si obosit.

Efectul de intinerire si netezire a pielii – este realizat de acid prin trei mecanisme:

  • efectul de slefuire a pielii apare prin actiunea acidului, care dizolva legaturile chitinoase existente intre celulele moarte ale stratului superficial, favorizand astfel curatirea pielii si peelingul fin.
  • prin patrunderea acidului in stratul profund al pielii (stratul granulos), alcatuit din celule tinere si active, se stimuleaza rata de diviziune a acestor celule, crescand astfel numarul lor. Acest proces faciliteaza ridicarea la suprafata a stratului cu celule tinere (granulos).
  • acidul glicolic stimuleaza de asemenea si producerea de fibre elastice si de colagen. Tenul devine astfel mai tanar, mai luminos iar pielea mai neteda si mai elastica.

Prin peelingul progresiv realizat de acidul glicolic, stratul cornos este subtiat treptat, facilitand evidentierea stratului urmator tanar, si se imbunatateaste metabolismul fibrelor elastice si de colagen. Rezultatul acestor actiuni este inlaturarea ridurilor fine si atenuarea vizibila a celor profunde.

Refacerea si intinerirea pielii o veti constata dupa o perioada de 3-6 luni de aplicare continua a produselor din gama Glycon.

Inlaturarea petelor de batranete, a pistruilor si prevenirea aparitiei lor – reprezinta un alt efect al actiunii acidului glicolic. Produsele din gama GLYCON pot fi folosite pe fata, gat, maini, decolteu si restul corpului.