Ce beneficii are untul de Shea asupra pielii tale?

Ce beneficii are untul de Shea asupra pielii tale?

Nimic nu este mai prețios decât corpul tău, de aceea, trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a-l apăra de factorii nocivi, atât la exterior, cât și la interior. Dacă pentru sănătatea ta ai grijă la ce și cum mănânci, la exterior pielea este bariera ce îți protejează corpul, motiv pentru care trebuie să-i acorzi o atenție deosebită și o îngrijire mult mai specială, mai ales în zona feței. 

 

Untul de Shea: beneficii și întrebuințări

 

Untul de Shea este un produs realizat din fructele arborelui de Shea, ce se găsește preponderent în Africa și, în funcție de modul de rafinare, acesta se găsește în mai multe variante: brut, rafinat și presat la rece. El este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, precum și pentru faptul că este bogat în vitamina A. 

 

De-a lungul anilor, untul de Shea a fost din ce în ce mai utilizat pentru beneficiile sale asupra acneei, eczemelor, inflamațiilor de la nivelul pielii sau a ridurilor datorită faptului că este un produs extrem de nutritiv, cu o compoziție bogată în grăsimi și antioxidanți. 

 

Beneficii: 

 

  1. Hidratează și regenerează pielea

Datorită acizilor din compoziție, untul de Shea formează o barieră de protecție între mediu și piele, astfel încât factorii externi să nu poată pătrundă. Mai mult, cu ajutorul acestuia, apa este reținută mult mai mult timp în piele, fapt ce duce la o hidratare de lungă durată. 

 

  1. Protejează împotriva razelor UV

Orice mic ajutor în protecția împotriva razelor solare este binevenit, de aceea utilizarea unei creme cu unt de Shea îți va aduce un plus de 3-4 unități peste SPF-ul tău. 

 

  1. Oferă pielii un aspect catifelat

O piele hidratată are și un aspect mult mai luminos și catifelat. Mai mult, acesta stimulează producția de colagen, ce are rol în menținerea elasticității pielii.  

 

  1. Reduce inflamațiile

Fiind bogat în antioxidanți, untul ameliorează eczemele și acneea, ajutând la calmarea pielii. 

 

  1. Efect anti-aging

După cum am mai menționat, untul de Shea stimulează producția de colagen, element esențial în prevenirea și combaterea ridurilor. 

 

Întrebuințări ale untului de Shea: 

 

  1. Utilizarea acestuia ca și cremă hidratantă în fiecare seară după duș: poți alege să îl utilizezi în forma sa naturală sau te poți orienta către o cremă sau o loțiune hidratantă ce are în compoziția sa unt de Shea. 
  1. Cremă de ochi cu extract de unt de Shea: asigură-te că îți menții aspectul tânăr prin introducerea unui astfel de produs în rutina tenului tău. Poți încerca CREMA GLYCON CONTUR OCHI ȘI BUZE CU ACID GLICOLIC ȘI FĂRĂ PARFUM, fiind un produs potrivit pentru toate tipurile de ten. Conținutului ridicat de vitamine (A, C, E, D și B6), de minerale și de acizi grași nesaturați din untul de Shea, alături de acidul glicolic și uleiul de avocado creează un mix ideal pentru îngrijirea zonei ochilor. 
  1. Folosește untului de Shea ca loțiune after sun: îți va ajuta pielea să se refacă după expunerea îndelungată la soare și îți va oferi un efect calmant. 
  1. Balsam de buze: untul de Shea se absoarbe ușor, motiv pentru care este perfect pentru buzele tale, mai ales în perioada iernii. Te va ajuta să-ți menții buzele hidratate și nu vor suferi din cauza temperaturilor scăzute.

 

În concluzie, untul de Shea este unul dintre ingredientele care vei dori să-l regăsești în produsele tale de zi cu zi, astfel încât să te ajute să ai grijă de pielea ta. 

 

 

 

 

 

 

X