Ce este Acidul Glicolic?

Componenta principală a cremelor din gama Glycon este acidul glicolic, substanță activă naturală, un Alfa Hidroxi Acid (AHA  – familie de ingrediente naturale), derivat din trestia de zahăr.

În comparație cu ceilalți acizi AHA, acidul glicolic are cea mai mică moleculă activă asigurând astfel o penetrabilitate cutanată maximă și este recunoscut pentru cele mai bune efecte cosmetice de întinerire, vindecare și regenerare a pielii.

Acidul glicolic este eficient în cazul tuturor tipurilor de ten indiferent de vârstă, ceea ce înseamnă că inclusiv adolescenții pot folosi produse de îngrijire care au acest ingredient în compoziție pentru o curățare eficientă.

Fiind un puternic agent exfoliant, acidul glicolic joacă un rol important și în combaterea acneei pentru că pătrunde în profunzimea pielii, ajută la curățarea porilor și la reglarea excesului de sebum.

Trestia de zahăr

Acțiune

Acidul glicolic acționează asupra pielii într-o manieră complexă, rezultatul fiind o ‘’șlefuire’’ a straturilor superficiale. Stratul superficial al pielii, alcătuit din celule moarte (stratul cornos) este cu atât mai gros cu cât pielea este mai agresată de agenții externi (radiații solare,vânt, praf, fum, etc). După o folosire constantă de cel puțin 3 luni puteți beneficia de efectul de întinerire și regenerare, similar unul peeling chimic blând. Cu cât tratamentul este mai îndelungat, cu atât și efectul de netezire este mai vizibil.

Se poate găsi în concentrații variate de la foarte mici (3%) până la foarte mari (50% – utilizate de regulă numai în cabinetul medicilor sub formă de peelinguri chimice.

Beneficiile Acidului Glicolic

Acidul Glicolic aduce beneficii tuturor tipurilor de ten, se poate utiliza fără prescripție medicală și reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, conturul feței devine mai ferm, îmbunătățeste aspectul tern și zonele depigmentare sau cu pete.

Față de alți acizi, acidul glicolic iese în evidență prin proprietățile și abilitatea de a îmbunătăți aspectul natural hidratat al pielii prin accelerarea diviziunii celulare și creșterea calității fibrelor elastice de colagen din piele având rezultate excelente antirid.

Acumularea de celule moarte care dau tenului un aspect uscat, obosit și neuniform este din cauza lipsei exfolierii naturale. Odată ce înaintăm în vârstă suprafața pielii nu se mai exfoliază natural, comparativ cu anii tinereții. Aici putem beneficia de efectul exfolianților AHA, care îndepărtează celulele moarte acumulate în exces – rezultatul fiind o piele vizibil mai luminoasă, mai hidratată, mai tânără și mai luminoasă.

Medicii dermatologi efectuează proceduri de peeling chimic ce pot ajunge la un conținut de 50%.

Recomandăm începerea unui tratament antirid cu crema Glycon Antirid cu acid glicolic pentru o perioadă, apoi după ce tenul s-a obișnuit cu acidul glicolic, se poate începe folosirea cremei Glycon Antirid FORTE cu concentrație dubla acid glicolic.

peeling chimic chemical peeling glycon toma mugea tratament peeling acid glicolic aha cluj

peeling chimic