Cum să-ți protejezi pielea în sezonul cald?

Cum să-ți protejezi pielea în sezonul cald?

Schimbările de temperatură nu presupun doar schimbarea modului în care te îmbraci sau a obiceiurilor sociale, ci înseamnă și adaptarea rutinei de îngrijire și, în special, a modului în care avem grijă de pielea noastră. Ea resimte cel mai mult felul în care temperaturile scăzute sau cele ridicate acționează asupra corpului și, de cele mai multe ori, nici nu suntem conștienți de acest lucru. 

 

Vara, mai mult ca iarna, pielea noastră suferă din cauza expunerii îndelungate la soare, atunci când mergem la piscină, precum și din cauza factorilor externi ce intră în contact cu aceasta, având în vedere vestimentația. De aceea, este de datoria noastră să o protejăm și să avem grijă de ea.  

 

Deci, cum ne păstrăm pielea hidratată și cum o putem proteja atunci când razele ultraviolete acționează asupra noastră?

 

În primul rând, aliatul nostru numărul 1 în lupta împotriva razelor UV este crema cu factor de protecție solară. Aceasta nu trebuie utilizată doar în zilele în care mergem la piscină sau în care ne expunem la soare un timp îndelungat, ci de fiecare dată când plecăm de acasă. Mai mult, trebuie să știi că SPF-ul nu trebuie aplicat doar pe ten, ci pe toate zonele pielii ce vor fi expuse la soare sau care ar putea fi afectate de razele ultraviolete. Nu uita că de preferat ar fi să utilizezi o cremă cu protecție ridicată +50, iar cel puțin odată la 2 ore acesta trebuie reaplicată pentru a-ți oferi protecția necesară. Mai multe despre importanța SPF-ului, poți găsi aici.

 

Un alt mod prin care ne putem ajuta pielea este hidratarea: atât la exterior, cât și la interior. Asta presupune ca zilnic, în funcție de greutatea corpului nostru, să bem minimul de apă necesar, astfel încât acesta să nu resimtă efectele deshidratării: migrene, stare de oboseală și o piele uscată și fără elasticitate. 

Hidratarea pielii este unul dintre pașii cei mai importanți în rutina zilnică. Astfel alege ca după fiecare duș să aplici pe corp un lapte hidratant. Laptele de corp Glycon este un produs 100% românesc ce, utilizat zilnic, îți va reda elasticitatea, luminozitatea, aspectul tânăr și sănătos al pielii. Mai mult decât atât, acesta îți va oferi posibilitatea de a avea parte de câteva clipe de răsfăț la tine acasă și îți va rehidrata pielea prin sigilarea umidității în profunzimea pielii. 

 

Căldura și umiditatea ridicată îți pot face glandele sebacee să producă un exces de sebum, însă, cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi în curățarea pielii. E important ca o dată sau de două ori pe săptămână să parcurgi procesul de exfoliere a pielii și a tenului. De reținut este faptul că va trebui să ai grijă la ce tip de piele ai (uscat, gras sau mixt) când vrei să îl exfoliezi, pentru a nu-i dăuna. 

 

În ultimul rând, vara trebuie să acordăm o atenție mai sporită vestimentației. E de preferat să porți țesături ușoare, ce permit pielii să respire. Mai mult, nu uita că purtarea culorilor închise atrage soarele și îți va crea o senzație de căldură. 

 

 

X