Cum tratăm tenul cu rozacee și cuperoză?
Îngrijirea tenului este o activitate esențială pentru tine și pentru fiecare femeie în parte. Mai mult, ritualul tău reprezintă doza de răsfăț pe care ți-o acorzi zilnic și care te ajută să-ți crești încrederea de sine.
Cu toate acestea fiecare femeie este diferită, fiecare în parte se confruntă cu propriile sale probleme, însă atunci când acestea sunt vizibile pe ten, pot dauna mult mai mult, atât fizic, cât și psihic. O femeie care se confruntă cu anumite imperfecțiuni ale tenului poate dezvolta o stimă de sine scăzută sau poate avea rețineri în ceea ce privește viața sa socială.
Unele dintre cele mai cunoscute afecțiuni ale tenului sunt rozaceea și cuperoza, fiind prezente de cele mai multe ori la femei, dar nu numai. Dacă și tu te numeri printre acele femei, ți-am pregătit câteva informații care să te ajute în prevenirea și tratarea acestor afecțiuni.
Ce este rozaceea și cuperoza?
Rozaceea este o afecțiune dermatologică caracterizată prin apariția unei roșețe și a unor vase de sânge vizibile în zona centrală a feței, precum și leziuni inflamatorii papulo-pustuloase. Zonele cele mai afectate, de regulă, sunt obrajii, nasul, fruntea, însă ea poate apărea și la nivelul gâtului, pe urechi sau pe scalp.
Fiind deseori confundată cu rozaceea, cuperoza se manifestă prin apariția roșeței în obraji, dar și în zona decolteului, iar uneori aceasta poate fi însoțită de bufeuri intense. Mai mult, pot exista zone ce prezintă arsuri la nivelul pielii sau vase sanguine inflamate, mai ales pe nas și pe obraji.
La momentul actual nu există o cauză care să determine cu exactitate apariția acestor boli, însă sunt câțiva factori care o favorizează. Printre aceștia se numără:
– genetică;
– mediul în care trăiești;
– alimentația;
– lipsa protecției solare.
Cum poți îngriji un ten cu rozacee sau afectat de cuperoză?
Ei bine, dacă ai un ten cu astfel de afecțiuni sau dorești doar să previi apariția acestora, în primul rând trebuie să începi să-ți adaptezi rutina de curățare și îngrijire a tenului la noua ta stare. Asta presupune utilizarea cremelor cu factor de protecție solară, evitarea produselor cosmetice ce conțin alcool și parfum, folosirea cremelor hidratante pentru tenul sensibil și evitarea pe cât posibil a condițiilor climatice extreme (vânt puternic, frig sau căldură excesivă).
Mai mult, trebuie să fii conștientă de faptul că fiecare persoană în parte are propriile sale defecte și imperfecțiuni, motiv pentru care dacă suferi de rozacee sau cuperoză nu trebuie să fii deloc rușinată. Trebuie să iei toate măsurile necesare pentru a o trata și să continui să te bucuri de fiecare clipă din viața ta.
Prof. Univ. Dr. Toma T. Mugea, specialist în chirurgie plastică și estetică, recomandă folosirea produselor cosmetice ce au la bază acidul glicolic. Poți începe tratamentul cu Crema Glycon Antirid – fără parfum cu 7% acid glicolic, iar odată ce tenul tău se va obișnui cu introducere în rutină a acidului glicolic, poți continua tratamentul cu Glycon Antirid Forte cu 14% acid glicolic. Folosite în mod corespunzător, acestea te vor ajuta prin exfolierea ușoară a pielii și prin stimularea producerii de fibre elastice de colagen și elastină, elemente de bază ale pielii. Fiind două creme terapeutice, acestea vor diminua efectelor produse de rozacee sau de cuperoză și vor ajuta în prevenirea acestora.
Sfatul nostru este să fii mereu încrezătoare în forțele proprii, să crezi în tine, căci cu afectiunile tenului te vom ajuta noi întotdeauna!