Menu
Your Cart

Ce este Acidul Glicolic?

Acidul glicolic face parte din categoria exfolianților AHA - este derivat din trestie de zahăr, fiind în esență un acid de fructe, deci unul natural și unul dintre cele mai cunoscute variante de exfolianți AHA.

Acționează asupra pielii într-o manieră complexă, rezultatul final fiind o adevărată “șlefuire” a straturilor superficiale. Cu cât tratamentul este mai îndelungat, cu atât și efectul de netezire este mai vizibil.

Se poate găsi în concentrații variate de la foarte mici ( 3%), până la foarte mari (50% – utilizate, de regulă, numai în cabinetul medicilor dermatologi, sub formă de peelinguri chimice.

Acidul Glicolic aduce beneficii tuturor tipurilor de ten, se poate utiliza fără prescripție medicală și reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, conturul feței devine mai ferm, îmbunătățeste aspectul tern și zonele depigmentare sau cu pete.

Față de alți acizi, acidul glicolic iese în evidență prin proprietățile și abilitatea de a îmbunătăți aspectul natural hidratat al pielii prin accelerarea diviziunii celulare și creșterea calitatii fibrelor elastice de colagen din piele având rezultate excelente antirid.

Acumularea de celule moarte care dau tenului un aspect uscat, obosit și neuniform este din cauza lipsei exfolierii naturale. Odată ce înaintăm în vârstă și pentru că pielea este expusă constant la agresiuni externe, în special razelor solare, praf, poluare etc. - suprafața pielii nu se mai exfoliază natural, comparativ cu anii tinereții.  Aici putem beneficia de efectul  exfolianților AHA, care șlefuiesc și îndepărtează celulele moarte acumulate în exces – rezultatul fiind o piele vizibil mai luminoasă, mai hidratată, mai tânără și mai luminoasă.

Acționând în profunzime, acidul glicolic intra exact în zonele afectate ale pielii și, în esență, elimină prin șlefuire celulele moarte de la suprafața.

Nivelul de aciditate este determinat, de regulă, de produsul folosit pentru tenurile cu imperfecțiuni - acnee, pete postacnee, pistrui, cicatrici, cuperoza sau semne ale îmbătrânirii cutanate, se recomandă tratamentul cu GLYCON.

Medicii dermatologi efectuează proceduri de peeling chimic ce pot ajunge la un conținut de 50%, în timp ce produsele destinate uzului zilnic, acasă, conțin până la 14% acid glicolic ( Glycon Antirid Forte).

Recomandăm începerea unui tratament antirid cu crema Glycon Antirid cu concentrație de 7% acid glicolic pentru o perioadă, apoi după ce tenul s-a obișnuit cu acidul glicolic, se poate începe folosirea cremei Glycon Antirid FORTE cu concentrație 14%.
Laptele de corp Glycon Laptele de corp Glycon
New Top Brand
Glycon Lapte de Corp cu Acid Glicolic 7%Remodelând textura fibrilară de Colagen și Elastină, laptele de corp Glycon este foarte eficient în tratar..
50,00 Lei Fără TVA:50,00 Lei
Crema Glycon Antiacnee Crema Glycon Antiacnee
New Top Brand
''Mi se pare grozavă, asta în condițiile în care am un ten extrem de dificil, cu tendința foarte mare de a dezvolta comedoane. Primele rezultate le-am..
70,00 Lei Fără TVA:70,00 Lei
Cremă Antirid Glycon Forte Cremă Antirid Glycon Forte
New Top Brand
'''O folosesc de mulți ani, mi-a atenuat ridurile, petele in urma sarcinii și mi-a luminat tenul! Este minunată si o recomand cu drag!'' Elena L...
120,00 Lei Fără TVA:120,00 Lei
Cremă Antirid Glycon Cremă Antirid Glycon
New Top Brand
''''De când folosesc Glycon, fața mea este mult mai curată și luminoasă, iar petele s-au estompat! Pentru tenul meu de 30+ ani, cu toate probleme adia..
90,00 Lei Fără TVA:90,00 Lei