PROSPECT GLYCON

GAMA DE PRODUSE GLYCON cu acid glicolic:

CREMA GLYCON ANTIACNEE 

CREMA GLYCON ANTIRID 

CREMA GLYCON ANTIRID FORTE 

LAPTE DE CORP GLYCON 

Prof. Univ. Dr. Toma T. Mugea, chirurg estetician recunoscut internațional, creatorul gamei Glycon, a fost primul care a introdus în România în anul 1996 tehnica liftingului chimic cu acizi (chemical peeling). În urma numeroaselor testări și studii, a realizat aceste produse profesionale cu acid glicolic, cu o formulă unică,  inovatoare – perfect echilibrată.

Componenta principală a cremelor din gama Glycon este acidul glicolic, substanță activă naturală, un Alfa Hidroxi Acid (AHA  – familie de ingrediente naturale), derivat din trestia de zahăr. În comparație cu ceilalți acizi AHA, acidul glicolic are cea mai mică moleculă activă asigurând astfel o penetrabilitate cutanată maximă,  cu cele mai bune efecte cosmetice de întinerire, vindecare și regenerare a pielii.

MOD DE ACȚIUNE 

Acidul glicolic din gama de produse GLYCON acționează astfel:

 • Dizolvă legăturile existente între celulele moarte ale stratului superficial, favorizând curățarea pielii și peelingul fin.
 • Penetrează stratul profund al pielii (stratul granulos), alcătuit din celule tinere active și stimulează rata de diviziune a acestora, facilitând ridicarea lor la suprafață.
 • Accelerează producerea de colagen și elastină prin “șlefuirea” stratului cornos (alcătuit din celule moarte) care este cu atât mai gros cu cât pielea este mai agresată de agenții externi: radiații solare,vânt, praf, fum, poluare.
 • Previne și estompează petele de bătrânețe, pistruii, cicatricile post acnee, rozaceea și cuperoza.
 • Stimulează glandele sebacee pentru a secreta un nivel optim de sebum, fiind potrivită tuturor tipurilor de ten – sensibil, uscat, mixt sau gras.
 • Scoate la suprafață toate impuritățile, acneea, puncte albe sau negre, micșorează porii vizibil – astfel pielea devine mai netedă și elastică, cu un aspect mai tânăr, luminos și sănătos.
 • Înlătură ridurile fine și atenuează ridurile profunde.
 • Efectul de regenerare și întinerire a pielii se obține după folosirea constantă de cel puțin 3 luni a produselor din gama Glycon.

INDICAȚII 

Gama Glycon este potrivită tuturor tipurilor de ten (sensibil, uscat, mixt sau gras).

Cremele din gama Glycon pot fi folosite pe față, gât, mâini și decolteu.

De asemenea, se pot folosi și în jurul ochilor, însă într-o cantitate foarte mica, fără masaj circular, cu grijă pentru a nu intra în contact cu ochiul sau colțurile interioare sau exterioare.

Pentru restul pielii corpului recomandăm folosirea Laptelui de corp Glycon.

Cel mai important aspect în tratamentul cu produsele Glycon este consecvența: cu cât tratamentul este folosit cu regularitate și răbdare conform prospectului, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile.

Concentrația ridicată de acid glicolic acționează ca un peeling chimic blând, oferind un tratament deosebit de eficient pentru:

 • Riduri fine sau profunde;
 • Pete de bătrânețe, cicatrici, pete post acnee, solare;
 • Rozaceea și Cuperoza;
 • Ameliorarea culorii (efect de diminuare a pigmentului melanic);
 • Acnee la toate vârstele și în toate formele ei evolutive la nivelul feței, la nivelul trunchiului sau decolteului;
 • Cicatrici și pete post acnee;
 • Riduri fine faciale la nivelul pleoapelor, buzelor, gâtului sau decolteului;
 • Piele uscată la nivelul feței și mâinilor;
 • Estomparea aspectului de “mască gravidică”;
 • Prevenirea apariției vergeturilor la femei în timpul sarcinii;
 • Îmbunătățirea aspectului general al pielii, al texturii și elasticității acesteia.

Femeile însărcinate pot folosi produsele GLYCON, pentru estomparea aspectului de „mască gravidică” și prevenirea apariției vergeturilor. De asemnea, produsele GLYCON pot fi folosite în egală măsură și de către bărbați și tineri adolescenți. Pentru aceștia se recomandă aplicarea cremei GLYCON la un interval de 15 minute după ras.

Pentru începutul tratamentului recomandăm Glycon Antirid, apoi când tenul s-a obișnuit cu acidul glicolic, se poate trece la varianta Glycon Antirid Forte, cu o concentrație dublă de acid glicolic.

În primele săptămâni ale tratamentului, Glycon provoacă mici senzații de înțepături și furnicături pentru câteva minute până intră în profunzimea pielii. Aceste senzații și reacții ale tenului sunt perfect normale, dar dacă persistă mai mult de câteva minute și devine deranjant, este posibil să fi aplicat accidental sau din dorința de a obține rezultate în timp mai scurt, o cantitate prea mare de cremă. O cantitate optimă este determinată de dimensiunea unui bob de mazăre, suficientă pentru fiecare jumătate de față. În cazul în care experimentați aceste iritații sau mici arsuri locale, nu trebuie să vă îngrijorați, este nevoie doar să vă clătiți ușor pe față cu apă rece până dispare senzația de disconfort, faceți pauză de 30 minute și aplicați o cremă hidratantă cu ulei de cătină sau cremă de gălbenele. Reluați tratamentul Glycon după 2-3 zile.

Produsele din gama Glycon pot fi folosite cu deosebite rezultate în combinație cu:

 • Peeling Chimic;
 • Injectare de Toxina Botulinica sau Acid Hialuronic;
 • Injectarea de Adipoimplant incluzând Celule Stem.
 • De asemenea, gama Glycon poate fi folosită în urma unei consultații medicale pentru tratarea următoarelor afecțiuni:
 • Psoriazis (doar laptele de corp Glycon);
 • Hiperkeratoza (doar laptele de corp Glycon);
 • Plăci de keratoza seboreică (senilă);
 • Veruci vulgare în formă diseminată incipientă;
 • Foliculită diseminată tronculară.
 • Se recomandă întreruperea folosirii gamei GLYCON cu 2-3 zile înainte și după un tratament cosmetic.

PRECAUȚII

Nu este recomandată folosirea produselor GLYCON în cazul persoanelor care prezintă răni deschise, iritații sau boli de piele. Numai pentru uz extern.

Nu se recomandă folosirea altor produse cosmetice (creme, ape micelare, seruri, uleiuri) în paralel cu tratamentul Glycon, deoarece se poate neutraliza sau amplifica acțiunea acidului glicolic.

Produsele GLYCON nu se aplică după baie sau duș fierbinte, sau după spălare cu apă prea caldă, întrucât porii sunt foarte dilatați, pielea bine hidratată, iar acidul din cremă ar pătrunde prea profund, determinând înroșirea feței, însoțită de o senzație de usturime. Dacă acest lucru se întâmplă totuși, este indicat să clătiți ușor fața cu apă rece, evitând frecarea, iar usturimea va dispărea.

Evitați contactul cu ochii. În caz contrar, clătiți cu apă din abundență.

În perioada folosirii cremei nu se recomandă expunerea la solar sau la soare. Dacă expunerea la soare este inevitabilă, se vor folosi creme cu factor de protecție solară minim SPF 30. Neaplicarea cremelor de protecție poate duce la apariția unor pete hiperpigmentare, în regiunile de aplicare a produselor GLYCON.

INDICAȚII SPECIFICE

CREMA GLYCON ANTIACNEE 

Crema Glycon Antiacnee cu acid glicolic este indicată în tratarea acneei pentru persoane până la 30 ani. După această vârstă se recomandă Glycon Antirid, având același efect împotriva acneei, dar și efect Antirid și AntiAge.

Având efectul keratolitic de șlefuire, Glycon Antiacnee îndepărtează dopurile depuse pe orificiile de secreție ale glandelor sebacee, favorizând drenajul lor și prevenind inflamația cunoscută clinic sub numele de acnee. Acidul glicolic intervine și în metabolismul glandelor, reglând procesul de secreție, astfel încât acestea să producă o cantitate normală de sebum. Din acest motiv este potrivită pentru toate tipurile de ten, atât tenul gras cât și cel uscat devenind în timp apropiate tenului normal, cu o secreție relativ normală de sebum.

Procesul de reglare implică o primă fază tranzitorie de „curățare” a tenului, care duce la eliberarea unei cantități mai mari de sebum pe suprafața pielii și implicit la descărcarea coșurilor. Se recomandă neagresarea lor mecanică, deoarece traumatismul creat accentuează procesul inflamator și favorizează formarea cicatricilor. Durata acestui proces de vindecare este proporțională cu vechimea și tipul acneei. După acest apogeu de ”curățare” urmează cel de reglare și vindecare. Cu răbdare și consecvență, acneea se va ameliora vizibil, iar cicatricile post acnee se vor estompa, ca urmare a efectului de șlefuire cutanată. De asemenea se va constata și efectul de întinerire și netezire a pielii.

Crema poate fi utilizată și ca bază de machiaj. În cazul utilizării fondului de ten recomandăm aplicarea acestuia după ce crema Glycon a pătruns complet în piele. De asemenea, dacă este absolut necesară folosirea unui fond de ten, recomandăm folosirea unuia cu putere mare de acoperire (pentru a evita depunerea de praf și impurități direct pe față) și necomedogenic care să conțină puține substanțe uleioase sau iritante pentru piele.

Înainte de aplicare, recomandăm următorii pași:

 • Curățarea tenului cu un lapte demachiant cu extracte naturale.
 • După demachiere se limpezește tenul doar cu apă călduță.
 • După uscarea tenului cu un prosop curat sau unul de hartie, se poate aplica Glycon.

Fiind o cremă foarte concentrată, este suficient să aplicați o cantitate foarte mica, de dimensiunea unui bob de mazăre, suficientă pentru fiecare jumătate de față, evitându-se masajul agresiv pentru a nu irita pielea.

Mod de aplicare:

 • În prima săptămână – crema se aplică la interval de 2 zile, seara;
 • În a doua săptămână – crema se aplică în fiecare seară;
 • În a treia săptămână – crema se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara.

Pe parcursul acestui proces de șlefuire cutanată se va observa o ușoară exfoliere a pielii care va fi ameliorată fie prin aplicarea în strat subțire, la nevoie, de crema hidratantă din gama Plant Activ cu ulei de cătină, fie prin demachierea blândă folosind dischete demachiante de bumbac ușor umezite cu apă și lapte demachiant din gama Plant Activ. Aceste produse sunt recomandate datorită compoziției și a pH-ului lor care nu afectează acțiunea cremelor Glycon.

În cazul tratamentului acneei severe, se recomandă curățarea tenului și aplicarea prin tapotare cu Betadina (lichid dezinfectant). Așteptați ca Betadina să se usuce, apoi clătiți ușor cu apă călduță și uscați fața cu șervețele uscate sau prosop curat. Nu atingeți fața cu mâinile murdare, încercați să purtați părul prins pentru a evita contactul părului cu tenul, asigurați-vă că aveți față de pernă curata și în general atenție sporită la tot ce intră în contact cu tenul dumneavoastră.  De asemenea, în cazurile acute de acnee, se recomandă vizita la medicul de familie pentru prescripție medicală cu antibiotic. Este posibil ca acneea severă să fie cauzată de o infecție la nivel cutanat și trebuie tratată ca atare.

Nu se recomandă utilizarea de substanțe de tip scrub care pot leza pielea. Pentru tineri adolescenți și bărbați se recomandă aplicarea cremei GLYCON ANTIACNEE la un interval de 15 minute după ras.

CREMA GLYCON ANTIRID 

Crema GLYCON ANTIRID  se aplică într-o cantitate foarte mică, de dimensiunea unui bob de mazăre pentru jumătate de față și se întinde ușor, evitându-se masajul circular sau agresiv pentru a nu irita pielea. Pașii sunt următorii:

 • În prima săptămână – crema se aplică la interval de 2 zile, seara;
 • În a doua săptămână – crema se aplică în fiecare seară;
 • În a treia săptămână – crema se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara. Se poate folosi și ca bază de machiaj.

Cel mai important aspect în tratamentul cu GLYCON ANTIRID este consecvența. Cu cât tratamentul este folosit cu regularitate și răbdare conform prospectului, cu atât rezultatele vor fi mai vizibile.

Crema GLYCON ANTIRID poate fi folosită și în jurul ochilor, cu multă grijă, în cantitate foarte mică, evitându-se contactul direct sau indirect cu ochii.

Înainte de aplicare, tenul se curăță cu lapte demachiant cu extract de cătină,  germeni de grâu sau sâmburi de struguri. Se recomandă laptele demachiant marca Plant Activ, datorită compoziției și a pH-ului său care pregătește acțiunea cremelor Glycon.

Nu se recomandă folosirea săpunurilor, gelurilor sau altor loțiuni tonice sau micelare, deoarece se poate neutraliza sau amplifica acțiunea acidului glicolic.

Nu se recomandă folosirea altor creme pe bază de acizi, gomajul sau alte tipuri de exfolieri ale tenului, deoarece pot afecta stratul superficial al pielii, iar folosirea cremei GLYCON ANTIRID după astfel de tratamente poate cauza mici iritații.

Crema nu se aplică imediat după baie, întrucât porii sunt dilatați, pielea sensibilă, iar acidul glicolic ar determina inroșirea feței însoțită de o senzație de usturime mai mare decât de obicei. Dacă totuși se întâmplă acest lucru, nu este cazul să vă îngrijorați. Clătiți tenul cu apă rece, tamponați cu un șervețel pentru a absorbi excesul de apă, fără a agresa tenul și faceți pauză de crema Glycon, până își revine tenul.

În cazul în care aplicați prea multă cremă și faceți mici arsuri cu acid glicolic, este recomandat să faceți pauză câteva zile, folosind o cremă hidratantă fără parfum sau cremă de gălbenele (este cicatrizantă) și pentru calmare puteți face comprese locale cu plicuri de ceai de mușețel înmuiate în apă rece.

În perioada tratamentului cu crema GLYCON ANTIRID nu se recomandă expunerea la solar. Dacă expunerea la soare este inevitabilă, se recomandă folosirea unei creme de protecție solară naturală, fără parfum, cu factor de protecție minim SPF30. Neaplicarea cremelor de protecție poate duce la apariția unor pete hiperpigmentare.

CREMA GLYCON ANTIRID FORTE 

Cremele GLYCON ANTIRID și GLYCON ANTIRID FORTE sunt creme profesionale și terapeutice, bazate pe excelentele proprietăți ale acidului glicolic, indicate pentru întinerirea și menținerea aspectului sănătos al pielii. Concentrația ridicată de acid glicolic a cremelor vă oferă un tratament foarte eficient pentru ridurile fine, acnee, pete solare, de bătrânețe, cicatricile post acnee, pistrui.

Sunt recomandate tuturor tipurilor de ten, fără prescripție medicală. Având în vedere concentrația dublă de acid glicolic prezentă în varianta Forte, recomandăm utilizarea Cremei Glycon Antirid câteva luni înaintea utilizării Cremei Glycon Antirid Forte, pentru a permite tenului să se adapteze la acidul glicolic, la pH-ul acid al cremelor și pentru a evita iritațiile/arsurile.

În cazul în care senzația de înțepături și furnicături este prea puternică, puteți folosi cremele GLYCON Antirid alternat: dimineața Glycon Antirid și seara Glycon Antirid Forte.

LAPTELE DE CORP GLYCON 

Este creat special pentru a aduce avantajele folosirii acidului glicolic și asupra pielii corpului. După duș sau baie, se recomandă clătirea temeinică pentru a se îndepărta eventualele urme de săpun sau gel, care pot reduce acțiunea acidului glicolic. Laptele se aplică pe corp și se masează ușor. Absorbția este rapidă și completă, iar pielea devine netedă, elastică și catifelată. Folosirea constantă a laptelui de corp Glycon duce la intinerirea pielii, estomparea petelor și pistruilor, a petelor de bătrânețe, accelerează producerea de colagen și elastină și ameliorează acneea.

TRATAMENTE SPECIALIZATE DE CHIRURGIE ESTETICĂ ȘI ÎNFRUMUSEȚARE

Pentru rezultate și mai vizibile, alternativ sau în urma folosirii gamei de produse Glycon, se pot efectua atât tratamente cosmetice specializate, de curățare și întreținere, cât și ședințe de peeling chimic cu acid glicolic cu concentrații diferite, la intervale de câte trei luni.

Prof. Univ. Dr. Toma T. Mugea, Președinte de Onoare și Fondator al Societății Române de Chirurgie Estetică, efectuează in Cluj-Napoca următoarele proceduri nechirurgicale de înfrumusețare compatibile cu tratamentul Glycon:

 • Peeling Chimic cu acizi în diferite concentrații, în funcție de nevoile pacientului;
 • Adipoimplantul – transferul de grăsime incluzând celule stem din țesuturile proprii ale pacientului;
 • Injectarea de Neurotoxină;
 • Injectarea de Acid Hialuronic;
 • Proceduri Estetice Chirurgicale.

Pentru consultații și tratamente se pot face programări la:

Telefon: 0740. 093.053

Email: contact@drtomamugea.ro

Website: www.drtomamugea.ro

Comanda cu plata la livrare sau cu cardul pe site-ul www.glycon.ro

Email: info@glycon.ro

Distribuitor: SC Glycon Worldwide SRL, Cluj-Napoca

Producător: Etera Prod SRL, Cluj-Napoca

Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați!