Ridurile și tratarea acestora cu acidul glicolic

Ridurile și tratarea acestora cu acidul glicolic

Ridurile și tratarea acestora cu acidul glicolic

Lupta cu ridurile este o bătălie pe care fiecare femeie o are începând de la o anumită vârstă, indiferent de cât de mult ar încerca prevenirea acestora. Însă, cu toate acestea, important e să găsești aliații potriviți și să te asiguri că înțelegi ce presupune adaptarea rutinei tale la noile provocări.

Ridurile apar odată cu trecerea anilor și de cele mai multe ori afectează fața, gâtul și mâinile. Deși formarea ridurilor este influențată de genetică, la aceasta poate contribui și stilul de viață pe care îl duci, precum și mediul în care trăiești. Cele mai cunoscute obiceiuri care accelerează apariția ridurilor sunt:

Hidratarea insuficientă – de-a lungul timpului încearcă să asiguri tenului tău hidratarea de care are nevoie, atât la interior, cât și la exterior. Încearcă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi și ajută-ți tenul cu creme sau soluții ce conțin ingrediente hidratante.

Diete nesănătoase sau prea restrictive – ceea ce mănânci se va reflecta și pe tenul tău, de aceea încearcă ca dieta ta să fie bogată în mâncăruri nutritive și pline de vitamine.

Fumatul, consumul de alcool și cofeină excesivă – toate conduc la blocarea fluxului sanguin ce contribuie la apariția ridurilor la nivel cutanat.

Expunerea tenului la soare fără factor de protecție ridicată – radiațiile solare sunt principalii factori care au un efect negativ asupra colagenului și elastinei din pielea ta.

Stresul și odihna insuficientă – cu cât vei fi tu mai odihnită, cu atât tenul tău va străluci.

În combaterea și prevenirea ridurilor, pe lângă schimbarea stilului de viață, este foarte important ca rutina zilnică de îngrijire a tenului să includă ingrediente care au efect bine cunoscut împotriva ridurilor: acid hialuronic, retinolul, colagenul, vitamina C sau acidul glicolic. Mai mult decât atât, poți dubla efectul ingredientelor cu ajutorul masajului antirid, care îți va relaxa mușchii faciali și va stimula regenerarea pielii, oferind un efect de fermitate și de netezire.

Acidul glicolic – aliatul tău în combaterea ridurilor

Acidul glicolic face parte din grupa alfa hidroxi acizilor (AHA), regăsindu-se în plante și în special în trestia de zahăr. Principalul său efect asupra tenului constă în exfolierea cu blândețe și în profunzime, datorită micilor molecule din care este compus.

În combaterea ridurilor, acidul glicolic acționează ca un stimulent asupra țesutului conjunctiv din derm și ajută la creșterea producției de colagen din piele. Mai mult, prin exfolierea produsă de către acesta, celulele moarte sunt eliminate de pe suprafața tenului, devenind o suprafață mult mai curată, iar astfel orice alt produs aplicat va avea o rată de eficacitate mult mai mare. În plus, un ten curat și exfoliat capătă un aspect mult mai tânăr.

Acidul glicolic poate fi folosit de femei atât cu tenul gras, cât și de cele ce au un ten sensibil, însă trebuie o atenție deosebită la cantitatea utilizată, deoarece pielea cu sensibilități poate avea efecte nedorite în contact cu substanța. De aceea se recomandă introducerea treptată a produselor pe baza de acid în rutina zilnică, odată sau de două ori pe săptămână, oferindu-i astfel tenului răgazul necesar pentru a se acomoda cu acesta.

Nu uita că acidul glicolic face pielea sensibilă la razele solare, motiv pentru care protecția tenului este absolut necesară cu factor de protecție de minim 30, utilizat zilnic.

X