SPF 50+ și importanța acestuia în rutina zilnică

SPF 50+ și importanța acestuia în rutina zilnică

SPF 50+ și importanța acestuia în rutina zilnică

Machiaj, impurități, vânt, soare – zilnic pielea ta suferă.

Rutina ta de îngrijire zilnică este modul prin care poți combate efectele negative ale acestor factori, îți poți ajuta pielea să-și mențină elasticitatea și să eviți, pe cât posibil, îmbătrânirea tenului.

Unul dintre „inamicii” cu efectele cele mai dăunătoare asupra pielii este soarele, mai precis raze UV pe care acesta le transmite. Iarnă sau vară, tenul trebuie protejat de acestea prin folosirea unor produselor ce conțin factori de protecție solară. Acestea vor crea o barieră între celulele pielii tale și radiațiile venite, favorizând astfel producerea unei cantități optime de melanină, colagen și elastină – elemente vitale pentru elasticitate pielii. Pe lângă acestea, folosirea unui SPF, are o mulțime de beneficii:

· Te protejează împotriva arsurilor solare
· Previne apariția petelor pigmentare
· Scade semnificativ riscul de cancer de piele
· Încetinește efectul de îmbătrânire a pielii
· Ajută la bronzarea uniformă și de lungă durată

Ce înseamnă SPF – factor de protecție solară?

SPF vine de la „sun protection factor” – „factor de protecție solară” și reprezintă un parametru privind cantitatea de radiații solare pe care pielea o poate accepta până la momentul aparenței roșelei, în condițiile în care se aplică produse cu protecție.

Spre exemplu, dacă pielea ta se înroșește la soare după 10 minute, aplicarea unui produs cu SPF 15 va crește timpul expunerii la soare cu până la 15 ori mai mult, în cazul unui SPF 30 cu până la 30 de ori mai mult și în același fel și în cazul SPF-ului 50+. Pe lângă această formulă, este important de înțeles faptul că, deși SPF-ul te protejează o anumită perioadă de timp, aceasta poate fi influențată de mai mulți factori: umiditate, aplicare de machiaj pe ten, activitate, transpirație etc.

Mai mult decât atât, în funcție de gradul SFP-ului ales, acesta are și un grad de protecție diferit împotriva razelor de tip UVB:
· SPF 15 – 93%
· SPF 30 – 97%
· SPF 50 – 99%

Cum și când aplici corect SPF-ul?

SPF 50+ este un element esențial în rutina ta zilnică, indiferent de anotimpul în care te afli. Crema cu factor de protecție solară trebuie aplicată dimineața și, cu precădere, de fiecare dată când te pregătești să ieși din casă. Mai mult decât atât, dacă rutina ta pentru ten presupune și folosirea produselor pe bază de acid glicolic sau retinoizi, atenția pentru protejarea împotriva razelor solare ar trebui să fie și mai mare, din cauza faptului că acestea conțin ingrediente ce pot genera o fotosensibilitate a pielii.

Produsele cu protecție solară trebuie aplicate înainte cu 20 de minute de expunerea la soare, iar dacă folosești produse cu SPF mineral, acestea pot fi aplicate doar și cu câteva minute înainte. În rutina zilnică de dimineață, SPF-ul este ultimul produs aplicat pe față, iar dacă dorești să-ți realizezi și un machiaj, aceasta poate fi aplicat la câteva minute după.

Dacă există o expunere ridicată la soare, aplicarea SPF-ului trebuie să fie constantă și, de preferat, o dată la două ore. Astfel te vei asigura ca toate straturile pielii tale sunt protejate.

Ce cantitate de SPF 50+ trebuie să aplicăm zilnic?

Cremele cu factor de protecție solară trebuie aplicate pe față și pe corp într-un strat generos, astfel încât să acorde protecția necesară. Specialiștii recomandă utilizarea a 1.25 ml pentru protejarea tenului. Pentru a-ți fi mai ușor, poți să-ți dozezi produsul în felul următor: pentru a oferi o protecție corectă cantitatea SPF-ul trebuie să fie mărimea unei migdale mari. Astfel, vei ști cu siguranță că tenul tău este protejat.

Cum să alegi un SPF 50+?

Alegerea factorului de protecție solare nu diferă cu mult de alegerea produselor folosite în rutina ta zilnică. Trebuie să fii atentă la tipul tău de ten și la toleranța tenului tău pentru anumite tipuri de produse. În plus, alege o protecție solară cu spectru larg (împotriva radiațiilor de tip UVA și UVB) și de preferat fără parfum.
Recomandarea noastră este să folosești Glycon cremă fără parfum SPF50+ care oferă o protecție solară uniformă, potrivită pentru toate tipurile de ten.

Comments are closed.

X