Uleiul de avocado: cum îl poți integra în rutina ta și care sunt beneficiile sale esențiale

Uleiul de avocado: cum îl poți integra în rutina ta și care sunt beneficiile sale esențiale

Ca femeie, îți dorești constant să ai grijă de pielea ta, iar odată cu trecerea anilor și cu schimbările la care aceasta este supusă, rutina ta și produsele pe care le folosești trebuie să fie adaptate nevoilor tale, astfel încât să te simți bine și să emani feminitate prin fiecare por. 

 

Nu mai este nicio surpriză faptul că avocadoul este recunoscut de foarte mult timp pentru multiplele beneficii pe care le are atât în dieta noastră, cât și atunci când este utilizat ca ingredient activ în produsele cosmetice. Acest lucru se datorează multitudinii de grăsimi sănătoase prezente, precum și faptului că este bogat în antioxidanți și vitamine. De-a lungul timpului, fructul a fost introdus din ce în ce mai mult în producția de cosmetice sub formă de ulei de avocado, datorită modului în care acesta acționează asupra pielii (în special în zona facială și cea a ochilor), a părului și a unghiilor.

 

Ce conține uleiul de avocado?

 

Uleiul de avocado este un derivat obținut prin presarea la rece, lucru care păstrează și valorifică toate proprietățile fructului: conține zahăr în cantitate extrem de mică și, pe lângă grăsimile sănătoase și antioxidanții prezenți, fructul este bogat în multvitamine precum: vitaminele A,C,K, B6, potasiu, magneziu și sodiu. 

 

Ce beneficii are uleiul de avocado pentru piele?

 

Uleiul de avocado, folosit în produsele cosmetice, dar și de sine stătător, ajută la menținerea pielii cât mai hidratate și îi oferă un aspect catifelat. Mai mult, datorită antioxidanților prezenți, acesta oferă beneficii anti-îmbătrânire, motiv pentru care este utilizat în reducerea ridurilor și pentru recăpătarea elasticității pielii.

 

Introducerea în rutina zilnică a produselor ce conțin ulei de avocado și utilizarea acestora constantă are următoarele beneficii: 

      Hidratează pielea în profunzime;

      Minimizează degradarea pielii din cauza factorilor externi;

      Stimulează producția de colagen;

      Redă elasticitatea pielii;

      Reduce ridurile;

      Reface pielea după expunerea solară. 

 

Cum poți include uleiul de avocado în rutina tenului tău?

 

Ei bine, uleiul de avocado poate fi inclus în ritualul tău de îngrijire cu ajutorul produselor cosmetice precum creme, geluri sau măști. Acestea conțin cantitatea optimă necesară pentru a vedea rezultate concrete, iar alături de alte ingrediente active te pot ajuta să-ți menții tenul sub control. În funcție de obiectivul pentru care introduci uleiul de avocado în rutina ta, poți utiliza: 

      o cremă de hidratare ce o poți folosi atât seara, cât și dimineața;

      cremă anti-îmbătrânire, utilizată seară de seară; 

      cremă de ochi;

      mască hidratantă.

 

Pentru îngrijirea ochilor și a buzelor vă recomandăm utilizarea GLYCON CREMĂ CONTUR OCHI & BUZE, un produs profesional și terapeutic, bazat pe excelentele proprietăți ale acidului glicolic, indicat pentru reîntinerirea, regenerarea și menținerea aspectului luminos al pielii. Pe lângă acidul glicolic, crema conține ulei de avocado, ulei de palmier organic și unt de shea, un trio senzațional, ideal pentru hidratarea și regenerarea pielii.

Crema acționează în profunzimea pielii, accelerează producerea de colagen și elastină, hidratează și reglează metabolismul celulelor pielii. 

 

Beneficiile utilizării constante ale Cremei Glycon Contur Ochi și Buze:

  • Tonifică, hidratează și hrănește pielea din zona ochilor și a buzelor, dând strălucire și prospețime.
  • Activează mecanismele naturale de întinerire într-o manieră delicată și eficientă.
  • Diminuează vizibil semnele de oboseală și restabilește elasticitatea pielii.
  • Estompează ridurile și cearcănele, oferind luminozitate pielii. 

 

Autor: Cezara-Georgiana MĂLĂNCUȘ 

 

 

X