Uleiul de palmier – beneficii și avantaje ale utilizării acestuia

Uleiul de palmier – beneficii și avantaje ale utilizării acestuia

Uleiurile obținute din ingrediente naturale reprezintă mereu un strop de sănătate adăugat, iar utilizarea acestora cât mai frecventă se va simți la interior și, cu siguranță, se va vedea la exterior, mai ales atunci când vorbim de aspectul tenului tău. Prof. Univ. Dr. Toma T. Mugea, specialist în chirurgie plastică și estetică și, totodată creatorul gamei Glycon, recomandă  folosirea produselor cosmetice ce au ca ingredient activ acidul glicolic, precum și uleiul de palmier. Folosite în mod corespunzător, acestea te vor ajuta prin exfolierea ușoară a pielii și prin stimularea producerii de fibre elastice de colagen și elastină, elemente de bază ale pielii.

 

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale integrării uleiului de palmier în rutina ta de skincare:

 

  1. Hidratează pielea în profunzime 

 

Un pas important în rutina oricărei femei este hidratarea întregii pieli și, în special, a tenului. Acesta nu trebuie sărit niciodată și, mai mult decât atât, e foarte important să alegi produsele potrivite tipului tău de piele. Optează pentru cremele ce au ca ingredient activ uleiul de palmier, mai ales dacă ai un tip de piele caracterizată ca fiind uscată sau sensibilă. Uleiul te va ajuta să hidratezi în profunzime, îți va lăsa tenul neted, îi va oferi luminozitate și va preveni uscarea pielii.

 

  1. Curăță pielea de impurități

 

Uleiul de palmier este cunoscut pentru faptul că ajută la curățarea eficientă a tenului de impurități, precum și de machiaj, fără să îți lase pielea uscată sau iritată.

 

  1. Previne apariția ridurilor

 

Datorită faptului că este bogat în vitamina E, precum și în acizi grași polinesaturați, uleiul de palmier are rol în prevenirea și combaterea ridurilor. Astfel, procesul de îmbătrânire este încetinit, iar ridurile încep să se netezească, pielea recăpătându-și elasticitatea.

 

  1. Are rol în protecția împotriva razelor UV 

 

După cum bine știi, e absolut necesar să îți protejezi pielea împotriva razelor solare, având în vedere efectul nociv pe care îl au. Astfel, uleiul de palmier ajută la protejarea tenului, motiv pentru care este din ce în ce mai inclus în cremele și protecțiile solare. Însă nu uita că gradul de protecție este unul destul de mic, fapt pentru care va trebui să nu renunți la SPF-ul din geanta ta de cosmetice. 

 

În general, zona ochilor și cea a buzelor necesită o atenție mai deosebită în ceea ce privește îngrijirea lor. Recomandarea noastră este să utilizezi GLYCON CREMĂ CONTUR OCHI & BUZE, ce are ca ingredient activ uleiul de palmier organic, alături de acidul glicolic, uleiul de avocado și untul de shea. Crema acționează în profunzimea pielii, accelerând producerea de colagen și elastină, hidratând și reglând astfel metabolismul celulelor pielii. 

 

Beneficiile utilizării frecvente ale Cremei Glycon Contur Ochi și Buze:

  • Tonifică, hidratează și hrănește pielea delicată a zonei ochilor și buzelor, dând strălucire și prospețime.
  • Activează mecanismele naturale de întinerire într-o manieră delicată și eficientă.
  • Diminuează vizibil semnele de oboseală și restabilește elasticitatea pielii.
  • Estompează ridurile și cearcănele oferind luminozitate pielii. 

 

Autor: Cezara-Georgiana MĂLĂNCUȘ

X