Vergeturile și estomparea acestora cu ajutorul laptelui de corp

Vergeturile și estomparea acestora cu ajutorul laptelui de corp

Pielea unei femei trece prin multiple schimbări de-a lungul timpului. Dezvoltarea corpului, fluctuații ale greutății sau nașteri, acestea mereu vor lăsa semne pe corpul tău, însă te vor face mai puternică și mai încrezătoare în forțele proprii. 

 

Vergeturile sau acele cicatrice apărute pe piele sunt inamicul comun al sexului frumos care, pe lângă faptul că afectează aspectul fizic, sunt unul dintre motivele pentru care unele femei își pierd încrederea în sine și în feminitatea lor. Studiile arată că aproximativ 80% dintre femei sunt afectate de acestea, fapt pentru care tu nu trebuie să te simți rușinată, ci trebuie să le accepți și să înveți să trăiești cu ele. 

 

Ce sunt vergeturile?

 

Vergeturile sunt un tip de cicatrice sau striații care apar atunci când pielea corpului trece prin schimbări bruște, ducând la crearea unor rupturi la nivelul fibrelor de colagen și de elastină, în țesuturile profunde ale pielii. În urma acestora, pielea încearcă să se refacă și astfel apar liniile striate. Indiferent de tipul de piele, vergeturile pot apărea la orice vârstă, în special pe coapse, fesieri, abdomen și sâni. 

 

Iată cele mai frecvente cauze pentru care apar vergeturile:

  • Genetica
  • Pubertatea
  • Acumularea sau pierderea rapidă a kilogramelor 
  • Administrarea medicamentelor corticosteroide
  • Afecțiuni medicale – sindromul Marfan și sindromul Cushing
  • Ca urmare a implantului mamar

 

Cum se manifestă vergeturile?

 

Înainte de apariția cicatricelor, pielea poate avea un aspect diferit, zona afectată devenind rozalie, iar pielea va părea mult mai subțire ca de obicei. Mai mult, pot apărea mâncărimi și iritații ale țesutului cutanat. 

 

La început, acestea se vor manifesta ca niște dungi striate, ieșite din relief și care capătă o culoare roz, roșie sau violet. Cu timpul semnele se vor schimba treptat, nu vor mai fi atât de umflate și își vor pierde din intensitatea culorii, devenind mult mai albe. 

 

Cum poți estompa vergeturile cu ajutorul Laptelui de corp Glycon cu 7% acid glicolic? 

 

În primul rând, este bine de știut că vergeturile nu pot dispărea complet de pe corp, însă pot fi estompate. 

Cunoscut pentru multiplele sale beneficii asupra corpului, laptele de corp poate fi unul dintre aliații tăi împotriva vergeturilor, dacă faci alegerea potrivită. Astfel, trebuie să ții cont de câteva aspecte în selecția produselor: 

  • Are ca ingredient activ acidul glicolic ce stimulează producția de colagen și elastină;
  • Este potrivit tipului tău de piele;
  • Consistența produsului este potrivită pentru tine.

 

Laptele de corp Glycon cu 7% acid glicolic este un produs 100% românesc, cu efect în tratarea vergeturilor și a diferitelor afecțiuni de piele: acnee, foliculită sau celulită. Utilizat zilnic, dimineața sau seara, după baie, acesta va reda elasticitatea, luminozitatea, aspectul tânăr și sănătos al pielii. Mai mult decât atât, acesta îți va oferi posibilitatea de a avea parte de câteva clipe de răsfăț la tine acasă și îți va hidrata pielea. 

 

Nu uita că, odată cu trecerea timpului, corpul nostru produce din ce în ce mai puțin colagen și elastină, motiv pentru care introducerea produselor de stimulare a acestora este esențială. 

 

Autor: Cezara-Georgiana MĂLĂNCUȘ

 

X